Mon Ami fyller 30 år!

«Da City Nord bygde ut kjøpesenteret i 2011, valgte vi å etablere en restaurant også der og det ble en suksess fra første dag" - Elizabeth Nyheim, daglig leder.

En franskinspirert suksesshistorie fyller år

I midten av juni er det 30 år siden konseptet Mon Ami startet midt i Bodø sentrum. Da var det croissanter, baguetter, løksuppe, bakt potet og hvitløksgratinerte snegler som sto på menyen. Mange av disse rettene er enda på menyen og har blitt signaturretter. Den franske stilen holdes fortsatt i hevd med en lun og god atmosfære.

«Vi følger med på trender og hvis vi endrer for mye på konseptet blir vi justert av kundene.  Folk ønsker pitabrød, bakt potet og omelett! Meksikansk meny funker heldigvis bare ikke her hos oss.» - Elizabeth Nyheim, daglig leder. 

En populær restaurant

Gjennom årene har Mon Ami befestet seg som en av Bodøs mest besøkte restauranter med et godt og variert tilbud som treffer bredt både på frokost-, lunsj- og middagsmeny. I juni 2011 åpnet Mon Ami dørene på City Nord og hadde da to restauranter i Bodø.

Det er vanskelig å si når en gjest kan betegnes som en stamgjest. Noen er innom hver eneste dag, andre noen ganger i uken eller litt sjeldnere, men likevel regelmessig.

«Vi er heldige og har mange stamgjester. Vi er oppdaterte på konfirmasjoner, bryllup, dåp osv. Vi blir oppriktig bekymret dersom det er lenge siden vi har sett noen, og veldig glad når de kommer innom igjen. De har rett og slett vært med på hele reisen! De er en del av Mon Ami-familien.» - forteller Elizabeth 

Kvinnelig leder gjennom alle år

Mon Ami er en familiebedrift med involverte eiere som er aktive i den daglige driften og daglig leder Elizabeth Nyheim som har vært ved roret i 25 år. Flere av de faste ansatte har jobbet i bedriften i mange år. I en bransje med mye gjennomtrekk er det ganske uvanlig at så mange har vært med over lang tid. Det gir Mon Ami en trygghet og kontinuitet som er unik. Mon Ami-familien består av ca 25-30 ansatte og har vært like stor siden oppstarten på City Nord i 2011. Elizabeth, Susanne, Benjamin og Knut har alle vært her siden da.  

 

Det er også en del av staben som naturlig blir byttet ut med jevne mellom og det er studentene som trenger jobb ved siden av studiene. De trives så godt at de blir like gjerne i bedriften ut hele studietiden. Det er også mange som kommer hjem og jobber gjerne i ferietider. Elizabeth betegner disse som «barna sine». Hun forteller at mange har jobbet i bedriften siden ungdomsskolen og hun er veldig takknemlig for at hun kan følge dem igjennom livsendringer, livsreisen og valg i livet.

«Vi tar vare på hverandre og bryr oss om hverandre. Det er så gøy å følge med på livsreisen. Akkurat nå er det noen ute i fødselspermisjon for første gang!» - sier Elizabeth med et smil.

På rett sted til rett tid

«Da City Nord bygde ut kjøpesenteret i 2011, valgte vi å etablere en restaurant også der og det ble en suksess fra første dag. Etter nesten 28 år ble restauranten i sentrum avviklet. Vi har blitt forespurt om å etablere oss andre steder, men foruten noen oppdrag under Parkenfestivalen, har vi valgt å holde fokuset på City Nord og utvikle konseptet vårt der»

Fremtiden

Om fremtiden hadde Elizabeth dette å si: «Utfordringen er å klare å prestere og levere til hver eneste gjest, og vi har med så mange år i bransjen lært at ingenting er en selvfølge, og er ydmyke og takknemlige for at våre gjester gir oss en pekepinn på at veien har er rett. Vi har flere gode slagord som beskriver oss, men «en oase av fristelser og god atmosfære» er nok selve essensen av hva vi alltid vil jobbe mot.» 

Årets butikk 2022

Nylig ble det arrangert City Nord Awards. Blant de 12 aktørene som ble kåret til månedens butikk i 2022 ble det knyttet stor spenning til hvem som skulle gå av med seieren årets butikk. Mon Ami stakk av med seieren til stor applaus fra alle aktørene på City Nord som var samlet til en stor festlig begivenhet. Det råder ingen tvil om at Mon Ami kan det å drive restaurant. Å få en slik anerkjennelse føles godt og gir motivasjon til fremtiden. 

 

Vi gratulerer så mye og håper på 30 år til!