Vanya Kraeva

Hun ble advart mot kalde og innesluttede mennesker, men for bulgarske Vanya ble møtet med Nord-Norge en eneste lang og stor opptur

– De varmeste folkene
finner du i Nord-Norge

Hun ble advart mot kalde og innesluttede mennesker, men for bulgarske Vanya ble møtet med Nord-Norge en eneste lang og stor opptur

– Jeg rett og slett elsker folkene og naturen her. Her treffer du imøtekommende og inkluderende folk som alltid har et vennlig smil på lur.

DET MESTE ER NORD

Det var ingen selvfølge at Vanya Kraeva skulle havne verken i Norge eller i Bodø. Men så fikk søsterens samboer jobb i Sørfold og hun flyttet med. Og det var under et besøk hos henne at Vanya forelsket seg i området.

Men uten kunnskap om språket og relevant utdanning, ble det vrient å finne seg en jobb. Men det stoppet ikke en Vanya med sterkt pågangsmot. Hun jobbet som renholder for å finansiere studiene ved Nord Universitet. Nå har hun sikret seg en bachelor i eksport-markedsføring.


VERDENS BESTE JOBB:  – Jeg stortrives på Lindex hvor hver dag byr på nye utfordringer. Det hele handler om å skape gode opplevelser for kundene våre, sier Vanya Kraeva

KREATIVE UTFORDRINGER

Og for tre år siden fikk hun tilbud om jobb på Lindex på City Nord. Det skulle vise seg å bli et lykkelig valg for både butikken og Vanya. I løpet av tiden der har hun blitt en uvurderlig medarbeider og nå er hun assisterende butikksjef og ansvarlig for den visuelle utformingen av lokalene.

– Det passer meg perfekt. Jeg har alltid drømt å bli kunstner og nå får jeg brukt all kreativiteten min på jobb også.

TRAVLE DAGER: Vanya sjekker kontinuerlig at alt er i orden i butikken og at den er så innbydende og fargerik som mulig.

Butikksjef Helene Eliassen er imponert over innsatsen:

«Vanya er en fryd å jobbe med og vi alle er glad for at vi har henne i teamet vårt. Hun fortjener absolutt en pris!».

NEKTET Å BLI NOMINERT

Og med det nominerte hun Vanya til månedens servicepris på City Nord. Noe hun har prøvd én gang før, men da skjønte Vanya hva som var på gang og fikk stoppet prosessen:

– Jeg liker ikke så mye fokus på min person, sier hun beskjedent.

RØRT PRISVINNER: – Jeg misliker egentlig oppmerksomhet rundt min egen person, men denne prisen varmer, jeg må innrømme det. Men den burde gå til alle som jobber på Lindex, sier Vanya Kraeva.

 

Men denne gangen slo sjefen til mens Vanya hadde ferie:

– Jeg fikk en telefon fra Helene som sa at hun hadde en viktig opplysning til meg. I noen sekunder trodde jeg at det dreide seg om permittering, men så fikk jeg vite at jeg hadde fått prisen.

STOLT AV BUTIKKEN

Sier en rørt Vanya som fortsatt misliker at hun havner i fokus. Men hun er også glad for at hun, sammen med teamet, har klart å skape en populær butikk.

– Det finnes ingen bedre følelse enn å se fornøyde kunder gå ut av butikken med et smil om munnen etter å ha fått hjelp til å finne nettopp det de var på jakt etter.

KUNSTNERISK FRITID

På fritiden liker hun å gå turer i den fantastiske naturen rundt Bodø og så elsker hun å skape bilder. Akvareller, pasteller, blyant og tusj.

– Det er en helt spesiell følelse å se at et motiv dukker opp på arket.

FARGERIK HOBBY: Vanya har stor glede av å skape bilder på fritiden. Her en akvarel

 

Etter at hun kom til Norge har Vanya blitt vegetarianer. Det vil si hun spiser fisk og egg, men ikke kjøtt. Og favoritt-retten?

– Stekt ørret. Det smaker bare himmelsk.

Sier Vanya Kraeva.

Som også har følgende konklusjon:

– Nå føler jeg meg som en ekte nordlending!