Marilen Finstad

Hun skulle bare ta et friår før studiene. Fem år senere har Marilen kapret jobben som restaurantsjef på Spiseriet.

– Jeg rett og slett elsker å være med på å skape en god stemning for kundene. Det å gå på kafé eller restaurant skal være et lite fristed i en hektisk hverdag.Marilen Finstad (24) skulle egentlig ikke jobbe i utelivsbransjen. Da hun vokste opp i Rønvik var det hester som var den store fascinasjonen. Faktisk så stor at hun valgte hestelinja på Val videregående skole på Kolvereid i Nord-Trøndelag.

– Det ble tre fantastiske år. Både sosialt og faglig.

Marilen FinstadLUN STEMNING: – Spiseriet skal tilby god mat og en lun og hjemmekoselig stemning, sier restaurantsjef Marilen Finstad.

FANGET AV UTELIVSBRANSJEN

Men så var det dette med jobb da. Marilen vurderte en kort stund politihøgskolen, men slo det fra seg. Hjemme i Bodø igjen skulle hun bare ta et friår før videre studier. Uten at hun helt hadde bestemt seg for hvilken retning hun ønsket å gå.

– Jeg fikk først et vikariat på Babel før jeg begynte som servitør på Bjørk.

Og der trivdes hun så godt at hun ble i tre år, før veien gikk til Spiseriet på City Nord. For seks måneder siden rykket hun opp til stillingen som restaurantsjef.

– Det var veldig fint å få nye utfordringer. Nå får jeg utfordret meg selv på planlegging, drift og å sørge for at medarbeiderne har det bra på jobb.

ISENDE SUKSES: Isbaren på Spiseriet er populær hos mange av kundene. – Akkurat nå er det Oreo-isen som er min favoritt, sier Marilen Finstad.

 

BREDT OG GODT TILBUD

I dag er det totalt 17 personer som er involvert i driften av Spiseriet, en uformell a la carte-restaurant i hjertet av Nord-Norges største kjøpesenter.

– Vi har fokus på å ha et rikt utvalg av lunsj- og småretter. Dessuten er vi stolte av å ha byens største isbar med softis, milkshake og kuleis.

– Det som også er litt spesielt er at med én gang du kommer inn hit, så er stemningen lun og hjemmekoselig. Et perfekt sted for å slappe av før du fortsetter med shoppingen. Dessuten er det unike med City Nord at du ikke får en sånn massiv kjøpesenter-følelse. Alt er intimt, trygt og fredelig, mener Marilen

KOSER SEG MED BAKING

Til tross for at hun jobber som restauantsjef, så er ikke Marilen den som bruker mest tid på kjøkkenet hjemme.

– Nei, jeg er absolutt ingen stor kokk. Men jeg koser meg med baking. Det er noe trygt ved det å ha hjemmelagde boller og rundstykker i fryseren.

På fritiden liker Marilen være sammen med venner og familie. Og når hun skal slappe av, blir det gjerne på sofaen sammen med sine to katter og Netflix på fjernsynet.

– Jeg skulle egentlig bare ha én katt, men det var to søsken så jeg hadde ikke hjerte til å skille dem.

Kattene har fått navnene Gollum og Gandalf, hentet fra Tolkiens «Ringenes Herre».

– Jeg vet strengt tatt ikke hvorfor de fikk disse navnene, for når jeg skulle se filmene så syntes jeg de var litt kjedelige, innrømmer Marilen.

LYKKELIG PRISVINNER: – Det er fryktelig stor stas å bli kåret til månedens servicemedarbeider på City Nord. Denne prisen henger høyt, sier restaurantsjef Marilen Finstad på Spiseriet.

OVERRASKENDE PRIS

Til tross for at hun bare har vært restaurantsjef i et halvt år, har hun rukket å imponere både medarbeidere og kunder. Derfor fikk hun nå prisen for månedens servicemedarbeider på City Nord.

– Helt fantastisk. Mitt fokus er jo rettet mot medarbeidere og kunder. At min jobb skulle bli hedret på denne måten, hadde jeg aldri sett for meg. Men det er virkelig stor stas.

Nå er det snart jul og i år skal hun og søsteren feire den hjemme hos moren. Der står det ribbe på menyen. Og den er der mamma som har ansvaret for:

– Jeg hjelper gjerne til, men nekter å ta ansvaret for en sprø svor, sier Marilen.

Restaurantsjefen som hver dag gleder seg til å gå på jobb for å skape positive opplevelser for andre