Anne Marie Christensen

Som liten jente elsket hun å legge duk på bordet og pynte når det kom gjester. I dag elsker Anne Marie å skape god stemning på Java Kaffebar. Og hun gleder seg allerede til jul.

– Det var nok litt tilfeldig at jeg havnet i utelivsbransjen, men samtidig har jeg alltid blitt tiltrukket av det å skape en god stemning for folk, sier daglig leder Anne Marie Christensen (33) på Java Kaffebar på City Nord.

BONDEJENTE

Hun vokste opp på en gård i Misvær med en storesøster og en lillebror. Og ja, hun kan håndmelke geiter. I tillegg hadde hun etter hvert både hund, katt, kanin og et akvarium med gullfisk. Igjen, det var nok omsorgsgenet som slo inn.

Maja Elise Henriksen og Anne Marie

Anne Marie tok utdanningen i Lofoten, var lærling på Du Verden hvor hun lærte utrolig mye. Siden bar det til Bodø hvor hun endte opp som restaurantsjef på Sydøst, før hun fikk tilbud om å styre Java Kaffebar.

TOPP MILJØ

– Jeg synes vi har klart å få det veldig trivelig her og mange av gjestene kommer innom hver dag. Det at vi ligger på City Nord gjør også at vi har et stort og variert tilfang av kunder. Så skjer det jo også ting hele tiden, med Gulldager og andre arrangementer.

Med en førsteklassing og treåring i huset blir det ikke så veldig mye tid til fritidsaktiviteter for verken henne eller mannen. Men hun drømmer om at de en dag skal få seg hytte i Misvær.

– Når du får bygdelivet litt på avstand så ser du verdien av at tempoet der er litt roligere enn her inne i byen.

Anne Marie holder en kaffekopp

KAFFE ER LIVET: – Det er lite som slår en god kopp med skikkelig kaffe, sier Anne Marie Christensen.

Hvis hun skal slappe av blir det gjerne å krype opp i sofaen med litt lys sjokolade, et glass rødvin og noe koselig på fjernsynet.

Til tross for at hun er oppvokst på en gård, vil ikke Anne Marie skryte på seg å ha grønne fingre:

– Vi har vel tre grønnplanter og jeg må nok sende en takk til svigermor for at de fortsatt lever.

HELT HEKTET PÅ JUL

Men det er én ting som står veldig høyt på listen til 33-åringen og det er jul:

– Jeg må nok innrømme at juletreet blir pyntet i slutten av november. Jeg er rett og slett et skikkelig julemenneske.

Så blir det litt ekstra å holde styr på når datteren har bursdag andre juledag:

– Da må du huske på å sikre deg dobbelt opp med gaver.

Anne Marie stortrives i Bodø og setter ekstra stor pris på den flotte naturen som omkranser fylkeshovedstaden. Og, ikke minst, alle de hyggelige folkene hun har blitt kjent med.

– Jeg ser også frem til når man skal begynne å skape den nye byen og den nye flyplassen. Disse planene er virkelig spennende.

Anne Marie

LYKKELIG PRISVINNER: – Det er utrolig stas å bli kåret til månedens medarbeider, sier Anne Marie Christensen.

MÅNEDENS MEDARBEIDER

Det faktum at Anne Marie brenner for å skape gode opplevelser gjorde også at hun ble nominert til månedens medarbeider på City Nord. Juryen var helt enig. Dette kom som et lite gledessjokk, men Anne Marie har to ord som beskriver den uvirkelige opplevelsen:

– Fryktelig stas!