Oppskriften til de berømte kjøttkakene kommer fra en helt spesiell dame

Cafè City Nord har utmerket seg spesielt i desember, og ble dermed vinnere av den gjeve prisen til City Nord som månedens butikk.

 
Det hender ofte at folk på gaten stopper opp for at de kjenner igjen caféleder Bengt Westergaard. Det er alltid hyggelig å bli gjenkjent, og etter så mange år føler jeg at mange av våre gjester også har blitt våre venner. Jeg trives særlig godt ute i caféen sammen med gjestene, der slår vi av en prat og det kan enkelte ganger bli for hyggelig slik at de andre ansatte må hente meg inn igjen, forteller Bengt. 

I tredje etasje kan du besøke Cafè City Nord, det er 310 sitteplasser, og på menyen er det alt fra smørbrød til tradisjonell husmannskost. Dette er et sted hvor gjester i alle aldre og ansatte trives godt. Her føler de seg som hjemme, og mange stamgjester har det blitt opp gjennom årene. 
 

Etter en noen år med en svært spesiell situasjon, er det nå tid for å møtes igjen. Det er en atmosfære og glede blant gjestene -de kommer og prioriterer å gå ut og hygge seg sammen. 

Bengt er klar på at han har vært svært heldig, og særlig med sine ansatte. Det er en dedikert og kreativ gjeng med høy arbeidsmoral. Vi er et team som tar vare på hverandre i en hektisk hverdag, og her skal takhøyden være høy. 
 

Sammen med seg på laget har Bengt assisterende cafèleder Kathrine Vassbotn. Hun har vært et friskt pust inn i caféen siden oppstart i mai, og med et hav av ideer har de allerede gjort endringer på menyen og arrangert flere nye arrangementer. 

“Det er viktig å slippe ungdommen til, de er nytenkende og innovativ. Kathrine er på hugget, og ikke redd for endringer og gjennomføring. Dette smitter over på oss alle. Føler at vi sammen utfyller hverandre godt” sier Bengt om sin kollega.   

Månedens butikk

City Nord-ledelsen er imponert over engasjementet Kathrine har vist etter at hun kom inn som NK. I desember hadde de en enorm omsetningsvekst. De har kjørt både barnebuffet og på søndagene har de hatt julematbuffet som solgte så det susa, forteller Linda Rønning i Coop Nordland. 

Desember har vært en hektisk måned og alle ansatte har virkelig stått på hele måneden. Vi er veldig stolte av gjengen vår og prisen månedens butikk går til hele teamet. 

Barnebuffet er et nytt arrangement som har blitt tatt godt imot. Arrangementet legges ofte til dager hvor skole og barnehage er stengt, eller når senteret har aktiviteter for barn. Vi serverer sunn og næringsrik mat til de små, og tenker alltid på hva vi ville servert våre egne barn, sier Kathrine. 
 

Hver torsdag er det saltkjøtt med tilbehør på menyen, og møsbrømlefse har blitt en suksess. Endelig fant vi en oppskrift som selv “møsbrøm ekspertene” likte, ler Bengt. 

Men vinneren av gjestenes hjerter er kjøttkakene som serveres i cafeén. Så hva er hemmeligheten? Oppskriften kommer fra en helt spesiell dame fra Kjøpsvik. Nemlig Bengt sin bestemor. Når Bengt var 13 år gammel bestemte han seg for å gå husmorskolen for deretter å bli kokk. Da hadde han allerede tuslet rundt på kjøkkenet hos Bestemor fra han var en liten gutt. Kjøttkakene serverte hun til sine gjester på gjestgiveriet i Kjøpsvik, og oppskriften tok Bengt med seg til Bodøværingene. 
 

Verd å få med seg

Det er mye spennende i vente på Cafè City Nord, og vi gir deg her en oversikt over noen godbiter som er verd å få med seg. Følg med på facebook for våre arrangementer. 

  • Strikkekafe i samarbeid med Nøste (fire ganger i året).

  • Tysfjordtreff for utflyttede tysfjordinger (en gang i året). 

  • Gode studentrabatter.

  • Barnebuffet - sunn og næringsrik mat til de små.

  • Månedens tilbud i City Nord appen.

  • Helt ny smørbrødmeny.

  • Vår- / Sommermeny lanseres i midten av april.

Vi ønsker “gamle” og nye gjester hjertelig velkommen!