En velfortjent seier for Apotek1!

Sammen skaper de trivsel og trygghet for alle sine kunder, og derfor ble gjengen vinnere av den gjeve prisen til City Nord som månedens butikk.

 
Det er energi og et hav av glede når apoteker Ann Katrin Østbø og apotektekniker Hilde Mikkelborg mottar prisen fra City Nord. Dette fortjener gjengen vår, sier de med stolthet.

“Vi er flerkulturell og mangfoldig -derfor er vi en fin stab på Apotek1”

De mener selv at de har verdens beste arbeidsplass, og forstår ikke hvorfor flere ikke velger apotek yrket. Dette er et yrke med en variert hverdag og du møter ulike mennesker og problemstillinger hver dag. Så en appell til ungdommen der ute er å utdanne seg innenfor faget. Apotektekniker kan man bli på videregående skole, og farmasøyt krever høyere utdanning, sier Hilde.
 

“Vi er en praksisbedrift, og tar imot elever som er under utdanning. Norge har et enormt behov for flere i bransjen”

Ann Katrin har vært ansatt i Apotek1 i over 20 år, og mimrer tilbake til den tiden hvor de var et lite apotek, der Lars Monsen butikken ligger i dag. Nå har de vokst seg større med nye lokaler. Vi har vært med på en enorm utvikling. Beliggenheten mellom apoteket og Vinmonopolet må vel være den travleste handlegaten på senteret. Her er det aldri stille, og i desember var det over 22 000 kunder som ble ekspedert, sier Ann Katrin.
 

“Vårt høyeste mål er at de ansatte skal ha det bra på jobb. Når ansatte trives, ser vi at det gir resultater. Vi fokuserer på positiv ros til hverandre -da blir vi gode”

Apotek1 sentralt er flinke til å løfte opp de ansatte. I 2021 ble Ann Katrin kåret til årets leder i Apokjeden, av 450 andre apotekere. Dette var midt i Covid, og uten store sammenkomster. Jeg fikk ganske sjokk når min leder ringte på dørklokken min hjemme for å levere prisen personlig -han hadde reist hele veien fra Tromsø til Bodø, ler Ann Katrin.
 

“Prisen er til hele teamet -det er de som gjør meg til en god leder. De er unike, og jeg gleder meg hver dag til å dra på jobb sammen med dem, sier Ann Katrin”
 

Månedens butikk

Ledelsen på City Nord forteller at kundetilfredshet var en av årsakene til at Apotek1 vant prisen. Det var flere kunder som nominerte dem, og omtalte besøket som en “særdeles flott og trivelig kundeopplevelse”. Apotek1 viser stort engasjement på aktiviteter som senteret har, de er flinke i sosiale medier og bidrar med gode apptilbud, sier Linda Rønning i Coop Nordland.

Ann Katrin og gjengen på Apotek1 brenner for sitt yrke, og de vet at de alltid må holde seg oppdatert på kunnskap - trygghet og tillit er viktig for kundene.

“Kundene er alt for oss. De mister på en måte filteret når de besøker oss. Mange er sårbare, og da trenger de vår kompetanse og veiledning. Vi må vise at vi er her for akkurat deg i dag , sier Ann Katrin”

Den digitale utviklingen har bidratt til at flere velger å handle legemidlene sine på nett. De får det de trenger, men må orientere seg om bruken på pakningsvedlegget eller søk på google.

-Så hvorfor er det egentlig så viktig at vi har et apotek med de menneskene som arbeider der?

Svaret på dette gir kundene oss hver eneste dag. Smerte, barnegråt, usikkerhet og vendinger i livet oppstår ofte spontant, og søken etter kunnskap og tillit blir stor -da er det nettopp viktig at vi er her for dem. Vi sikrer rett legemiddelbruk. Kundene vil bli sett og hørt med faglig veiledning -den kan de ikke få gjennom et google søk eller i pakningsvedlegget, sier Ann Katrin. Vi har en enorm kunnskap innen helse og legemidler.

“Betjeningen tar seg tid til å hjelpe meg som kunde -jeg blir sett og får god hjelp, er tilbakemelding fra en av kundene”
 

TikTok trender

Hilde er også salgsteamleder på Apotek1, og forteller at trender på TikTok påvirker til økt salg på bestemte varer. Akkurat nå har det vært stor pågang på CeraVe blant ungdommer. Hilde avslører at hun tror det er Dermica sitt panthenol B5 produkt som blir neste trend. 

Vi tar ansvar når vi ser trender som ikke er bra for helsen. For en tid siden var trenden å benytte hemoridekrem under øynene for å fjerne rynker -dette frarådet vi våre kunder på det sterkeste.

Alle våre salg skal være omsorgssalg. Kundene skal kjøpe det som er best for dem, og om det betyr at vi må sende dem til andre apotek gjør vi heller det, sier Hilde. 

Samtlige betjeningsstasjoner inne på apoteket skal være bemannet etter behov, slik at våre kunder slipper å stå i lang kø -det liker vi ikke. Men de gangene det blir en kø har vi hørt kunder si “det går fint å vente, for her er det alltid hyggelig å være”, ler Hilde.
 

Vi ønsker alle hjertelig velkommen innom oss, hilsen gjengen på Apotek1.