Clarkes høstet med seg nok en seier -bak ligger det hardt arbeid!

Historien til Clarkes er mye mer enn 17 år med overskudd og hardt arbeid. Det er en lang og opplevelsesrik reise. Ricardo Clarke forteller om oppveksten i Argentina og en sommerflørt på Mallorca i 1985. De deler også sine meninger om hvorfor butikken har vært en suksess siden etableringen. I august stakk Clarkes av med seieren som månedens butikk på City Nord. 

   
Duoen på Clarkes

Ådne Torsvik og Ricardo Clarke er partnere, og sammen driver de herrebutikken Clarkes på City Nord. Nisjebutikken fører blant annet merkevarer som Polo Ralph Lauren, Armani, Hugo Boss og Tommy Hilfiger. 
  
Clarkes åpnet dørene for første gang i august 2006. Med god hjelp fra venner, familie og spesielt svigerfaren til Ricardo ble lokalene i Bodø sentrum omgjort til en særegen og intim klesbutikk. Det ble en pangstart for butikken med årlige overskudd og Gasellebedrift i 2010. Etter at Ådne startet i 2014 ble Clarkes også hedret med plass på Tekstilforums liste over de mest lønnsomme bedrifter i Norge.
  
Jeg er veldig takknemlig for å ha en så dyktig og dedikert partner de siste årene. Ådne er involvert i all drift og planen er at han på sikt skal overta en større eierandel, slik at jeg etterhvert kan jobbe litt mindre, sier Ricardo.  
    
Vi har skapt arbeidsplasser og vi har levert overskudd i alle 17 år -på den måten har vi gitt tilbake til samfunnet, forteller Ricardo.
  

Realisere drømmene

“Verden er i hendene på de personene som har mot til å drømme, og ikke er redd for å realisere sine drømmer” (sitat fra bildet under, Ricardo).
  
Sitatet er skrevet av Ricardo under åpningen av butikken i 2006, men inspirasjonen har han hentet fra den brasilianske forfatteren Paulo Coelho. Dette har vært en inspirasjon som har ført han og butikken dit den er i dag. 
  

Ricardo er fra Argentina, og flyttet til Norge for 33 år siden. Han kommer fra en av de eldste forretningsfamiliene i sin hjemby. Han ble i ung alder involvert i familiebedriften, og salg har alltid vært hans lidenskap.
   
-Hvorfor flyttet du fra Argentina til Bodø?
  
Det var en sommerflørt på Mallorca i 1985, og hun er den flotte damen som jeg er gift med i dag. Jeg er veldig takknemlig for at vi bestemte oss for å starte et liv sammen i Bodø. Vi er utrolig privilegerte som bor i dette fantastiske landet. Da jeg flyttet hit startet jeg fra scratch og har hatt mange ulike jobber, men det var min kone Merete som pushet meg til å starte min egen butikk, forteller Ricardo. 


Åpnet ny butikk på fem dager 

-Etter 16 år med overskudd i Bodø sentrum, hvorfor valgte dere å flytte til City Nord?
  
Vi leide et lite lokale i sentrum, og det begrenset våre muligheter til å vokse som butikk, vi hadde lekt med tanken om å utvide. Tilbudet om å flytte Clarkes til City Nord var en vemodig avgjørelse, men også det eneste rette for å kunne vokse -noe vi ikke angrer på, forteller Ådne.    

Clarkes stengte butikken i sentrum lørdag 19. mars 2022, og med god hjelp fra Ådne sin far som er snekker, kunne de åpne den nye butikken fem dager etter. Hjemmesnekret er til en viss grad i god Clarke’s ånd akkurat som i 2006. Det var fem dager med knallhard jobbing fra morgen til kveld, forteller Ådne. 
  
Vi har hatt stor suksess siden åpningsdagen her på City Nord, og i 2022 satte vi omsetningsrekord. Vi er også meget godt fornøyd med plassering, butikk, ledelse og logistikk. Vi er ydmyke og glade for å være en del av City Nord familien, forteller duoen.
  


  
Månedens butikk

Clarks har allerede mottatt to priser fra ledelsen i Coop Nordland. De ble  ”Årets nykommer” i 2022, og i august stakk de av med seieren som “Månedens butikk”.
  
Clarkes viser til god omsetningsvekst i lang tid og en faglig dyktig gjeng med høyt fokus på kundeservice. Her er du i trygge hender. Butikken er alltid strøken med brettekanter og en stilfull innredning. Gjengen på Clarkes bidrar ikke bare til senterets aktiviteter, men også til samfunnet gjennom å donere klær til trengende, forteller markedsføringsleder i Coop Nordland, Linda Rønning.
  
-Hva tenker dere om å bli månedens butikk?
  
Vi er veldig stolte -prisen går til hele teamet på Clarkes. Å drive butikk er tungt arbeid, marginene er små og man må gjerne jobbe mandag-lørdag for å lykkes. Mange timer og kvelder ligger bak, og en av oss skal alltid være til stede i butikken -det er en livsstil. I tillegg har vi to dedikerte og unge butikkmedarbeidere som står på, sier Ådne.
  
-Donere klær til trengende, hva innebærer det?
  
Vi liker å hjelpe de vi kan, enten det er loddsalg til Junkeren eller flyktninger fra Ukraina. I år donerte vi en mengde klær til flyktningmottaket i Saltstraumen. Tidligere har vi også donert klær til Fretex og flyktninger fra Syria, forteller duoen.  


  
Velkommen innom oss på Clarkes!         
Innholdsproduksjon: Styrka