Bech Frisør ble vinnere av storslått pris -uten teamet er vi ingenting!

For få år siden fikk Bech Frisør næringslivets “i vinden pris” for deres gode arbeidsmiljø, og ivaretakelse av unge medarbeidere. Nå i juli stakk de av med seieren som månedens butikk på City Nord. Høsten er fullspekket med spennende planer for salongen, og hårtrendene er hentet fra 70-tallet. 

 

Månedens butikk

God omsetningsvekst over lang tid, kundetilfredshet og engasjement på sosiale medier var noen av grunnene til at Bech Frisør vant prisen. Salongen har et dedikert fokus på kundeservice og har stor faglig kunnskap som gjenspeiler seg i tilbakemeldingene fra besøkende, forteller markedsføringsleder i Coop Nordland, Linda Rønning.

Bech frisør drives og eies lokalt. I år er det 52 år siden etableringen av den aller første salongen. Mens på City Nord åpnet de først i 2010, og den andre kom i 2015. De består i dag av totalt 46 medarbeidere, og 11 av dem arbeider på salongen som vant prisen.

Hva tenker dere om å bli månedens butikk?

-Vi er stolt over å ha mottatt prisen, det gir glede og styrke til teamet vårt. Vi jobber med budsjett, varesalg og produktkunnskap -det er utrolig stas at det settes pris på.
Det er målet vi jobber mot hele tiden, forteller en stolt driver, Ingrid Bech Stenseth.
 

Teamet

Emilia Tirkkonen er frisør og driftsleder for salongen på City Nord, hun forteller at det “å jobbe i Bech er en livsstil”. Vi har høyt fokus på videreutvikling, kurs og sosiale sammenkomster for å styrke arbeidsmiljøet. Vi feirer alle årstider med en sosial fest for samholdet, aktiviteter som inkluderer hele familien eller så kan vi møtes etter jobb for å style håret til hverandre, vi er en utrolig fin gjeng. Uten teamet er vi ingenting, forteller Emilia.

Alle i ledergruppen jobber også aktivt på «gulvet» med kunder for å ha faget i fokus og kunne være i forkant når det kommer til utvikling og trender. Det skaper også et større samhold mellom alle medarbeiderne, sier Ingrid.

Hva er det beste med jobben hos Bech Frisør?

-Full fart, alltid noe som skjer og alle dager er ulike. Vi får et nært forhold til våre besøkende, og det betyr mye for oss. Dette er verdens beste arbeidsplass med et team som gjør at man gleder seg til å dra på jobb. Som leder er det viktig at alle føler at de er like viktige, om man er assistent eller senior frisør så er man en like stor og viktig del av teamet. I tillegg så har vi høyt fokus på helsen til medarbeiderne, og alle som ønsker har muligheten til å få betalt halvparten av treningsavgiften på treningsstudio, forteller Emilia.
 

Fra skolebenken til frisør

Frisøryrket byr på et hav av muligheter som mange ikke er helt klar over. Alle de tre driverne startet sin karriere i ung alder som ryddehjelp i salongen.

Kanskje du vil bli fargespesialist? Jobbe med salg av produkter? Være kursholder? Starte egen salong? Arbeide kreativt hver dag? Faglig leder, eller instruktør for lærlinger? Det er mange spennende områder innenfor frisøryrket å velge i. Bonusen er at de fleste som går til sin frisør, ser fram til besøket, og dermed blir arbeidshverdagen veldig trivelig, forteller Ingrid.

Etter ungdomsskolen kan man gå to år på frisørlinjen, for deretter 2 års læretid før den avsluttende svenneprøven. Privatskole i 6 måneder er også et alternativ, og da vil læretiden vare i 3,5 år- Etter endt lærlingtid er frisørbransjen unik i forhold til videre kurs, spesialisering og utvikling i inn- og utland. I håndverksfaget frisør kan man starte sin karriere i ung alder, få en god inntekt, og unngå studielån.

Bech Frisør har et tett samarbeid med opplæringskontoret i Salten for å kvalitetssikre opplæringen til den enkelte lærling. Vi skal også være en trygg og god arbeidsplass i alle livets faser. Både som ung medarbeider, småbarnsforelder eller godt voksen. Et godt arbeidsmiljø er vår grunnmur. Vi har flere medarbeidere med over 15 års ansiennitet, og faktisk en medarbeider med 40 års ansiennitet. Så at frisøryrket har en høy trivselsfaktor er det ingen tvil om, forteller Ingrid.

Salongen skal få en “makeover”

I oktober skal salongen endres i front for å utvide shop og varesortimentet. Produktene kan testes, slik at alle som ønsker tips og veiledning til sitt hår får muligheten til å gjøre dette. Med et bredere produktutvalg kan Bodøværingene handle lokalt med konkurransedyktige priser mot netthandelen.
 

De nye hårtrendene 

Mange trender holder seg klassiske over mange år, men hvert år kommer det alltid nye innslag som gjenspeiler motebildet.

I år vil vi nok se at panneluggen kommer mer tilbake, ofte i form av myke lugger. Gardin -luggen har vi allerede hatt i motebildet en stund, men den skal nå være kortere. Trendene viser mer fokus på hår som er klippet med bevegelse og tekstur, og vi ser at 70-tallets hårtrender kommer tilbake.

Permanent og hockeysveisen er også noe vi vil se mer av i det kommende året.

Når det kommer til farge er det mange som ønsker seg det naturlige uttrykket. Bruntonene vil være sentrale. Fyldige, rike bruntoner som er naturlige og varme.
Mange ønsker å bevare mye av sin naturlige farge, men med et innslag av lysere effekter, samt å legge til en glossing for å gi glans eller friske opp fargen.
 

Velkommen innom gjengen på Bech Frisør!

 

Innholdsproduksjon: Styrka