SOM FJORTENÅRING STARTET ELIDA (17) SOM EKSTRAHJELP PÅ KAPPAHL -HER STORTRIVES HUN

Nå anbefaler hun andre unge til å gjøre det samme! Jobben har gjort henne mer ansvarsfull både på skolen, fritiden og som fotballspiller på Grand, forteller Elida.

 

 

Navn: Elida Marie Spjell
Alder: 17 år
Bosted: Bodø
Studie: NTG Videregående Skole Bodø
Stilling: Butikkmedarbeider
Interesser: Fotballspiller for Grand Rekrutt
Framtidsdrømmer: Elida synes helse og omsorgsyrket virker spennende. Enten idrett eller psykologi vurderer hun etter videregående skole.
Arbeidserfaring: Kappahl, avdeling City Nord

Elida var 14 år, og ungdomsskoleelev da hun startet som sommervikar hos Kappahl. Hun forteller at det var bekjentskap som gav henne denne muligheten. Ettersom mammaen til Elida er hennes sjef, blir det, om ikke stilt enda høyere krav til henne. Hun synes jobben er spennende, og Kappahl har klær til alle aldre og kjønn. Sommervikar i 2020, har nå blitt til to faste vakter i uken. Elida forteller videre at det er mange butikker som trenger ringehjelper, og det er en fin mulighet til å få en fot innenfor i en bedrift. Etterhvert vil det bli flere vakter. 

 

 

-Aktiv fotballspiller og student, hvordan kombinerer du det med jobb?

Vi har trening hver eneste dag på skolen, men også ettermiddager. Noen helger har vi kamper. De gangene det krasjer med jobb, løser jeg det enten på jobb eller må stå over en kamp. Heldigvis er vi et stort lag, så det ordner seg som oftest. De rundt meg har forståelse for at jeg prioriterer både skole, fotball og jobb, forteller Elida. Flere av vennene hennes på laget er i samme situasjon, og de hjelper hverandre. 
 

-Vil du anbefale andre å arbeide ved siden av studiene?

Ja, det er veldig givende, og for meg gir det ekstra energi. På Kappahl møter jeg mange hyggelige mennesker, og det blir derfor et avbrekk og en miljøforandring fra fotballbanen og skole. Det er også fint at jeg i ung alder får ta ansvar, både overfor våre kunder men også tiden min. Det er viktig å være positiv og løsningsorientert når man skal koordinere fritid, studier og jobb. Ekstra penger på konto hver måned er kjekt, forteller Elida.
 

-Har du noen gode råd til andre studenter som søker jobb?

Først bør du tenke igjennom hva som interesserer deg -hvor du kunne tenkt deg å jobbe. Deretter bør du lage en CV, gjerne en litt personlig. Du kan sjekke på nettet om det er ledige stillinger, eller forhøre deg med familie og venner om de vet om noen bedrifter som trenger flere ansatte. Da er det viktig at du ikke er kresen på vakter, men vær positiv og gjør en god innsats, så vil flere vakter komme av seg selv, forteller Elida.

 
 
City Nord

For butikkene på City Nord er ungdom en svært viktig ressurs som verdsettes høyt. De yngre medarbeiderne er et friskt pust inn i butikkene på senteret, forteller markedsføringsleder Linda Rønning. Som ansatt på City Nord har man mange fordeler. I tillegg til et større fellesskap, får man mulighet til å knytte et nettverk på tvers av butikkene. Er man på utkikk etter en større stilling eller en ny jobb, er mulighetene for vekst definitivt tilstede som ansatt på en av butikkene på City Nord – med en fot innenfor veggene her er mulighetene mange, forteller Linda. 

Alle ansatte får personalrabatter i flere av senterets butikker og selvsagt gratis parkering. Like utenfor senteret finner man byens største knutepunkt for busstrafikk, så det er enkelt å komme seg mellom skole og jobb. Senterets åpningstid er en fordel for studenter, med åpent til kl 21 hver kveld og til kl 19 på lørdager gir det muligheter for å jobbe noen timer ved siden av skolen. 

 

Ti tips for å skrive en god jobbsøknad:

  1. Motivasjon! Det aller viktigste å få frem er hvorfor du har lyst på akkurat denne jobben. Hva synes du er spennende med denne jobben/butikken?
  2. Introduksjon. Gi en kort og presis presentasjon av deg selv. Hvem er du og hva kan du bidra med.
  3. Interesser. Noen ord om hva du liker å gjøre på fritiden.
  4. Erfaring. Fortell hvilken erfaring du har fra tidligere arbeidsplasser (om du har noen). Husk at det å sitte barnevakt og lignende også er en erfaring som kan tyde på at du er en ansvarlig person.
  5. Tilgjengelig. Fortell når og hvor ofte du kan jobbe. Kan du jobbe dagtid, kveldstid eller helg?
  6. CV. Lag deg en CV. Du finner flere ulike maler og tips på nett.
  7. Bilde. Gi din CV et personlig preg med et bilde av deg selv. 
  8. Personlig oppmøte. Møt opp personlig for å levere søknaden. Selv om mange søknader skal leveres digitalt, vil det være lurt å stikke innom etter at du har sendt den inn for å presentere deg selv personlig.
  9. Fleksibel. Avslutt gjerne med å vise at du er fleksibel og kan stille til intervju på kort varsel, eller stikke innom for en uformell prat om bedriften ønsker det. 
  10. Intervju. Når du har levert en god CV og søknad, kan det hende at bedriften tar kontakt med akkurat deg for et jobbintervju. Noen gruer seg veldig, mens andre gleder seg. Det viktigste er at du forbereder deg litt i forkant. Dette kan være å orientere seg om bedriften og hvilke egenskaper du har som du ønsker å få fram. Utover dette, vær deg selv! 


 

Sjekk ut ledige stillinger på https://citynord.no/ledige-stillinger


Lykke til, og hjertelig velkommen til oss på City Nord!

 

(Innholdsproduksjon: Styrka AS)