Startet i jobben på ungdomsskolen -drømmen var å kjøpe sin egen leilighet

Som fjortenåring fikk Cathrine sin aller første jobb. Det hele startet med en arbeidsuke på Mon Ami, og etter hvert ble hun fast ansatt.

 

“Cathrine har stått på siden dag en. Hun er alltid positiv og serviceinnstilt. Både vi og gjestene har stor glede av henne, sier daglig leder for Mon Ami, Elizabeth Nyheim” 

 

Navn: Cathrine Schjelderup
Alder: 21 år
Bosted: Bodø, en ekte Bodøjente som elsker byen hun bor i.
Studie: Lærerutdanningen, 3 året.
Stilling: Servitør
Arbeidserfaring: Mon Ami, avdeling City Nord

Cathrine var 14 år, og ungdomsskoleelev. Gjennom skolens ordning med arbeidsuke ble hun utplassert som ryddehjelp hos Mon Ami. Arbeidsuke ble til ringehjelp, faste vakter og nå 8 år senere arbeider hun mer eller mindre fulltid.
  

 
-Hvordan kombinerer du studier og fritid med full jobb?

Jeg har blitt en flink koordinator på fritiden, både når det gjelder studier og venner. Når jeg først setter av tid til lekser, er det viktig at jeg faktisk gjør dem. I tillegg er jeg veldig heldig som har en så flott arbeidsplass og sjef som gir meg fri i tiden rundt eksamen. Det er sjelden jeg går glipp av sosiale sammenkomster med venner, og tror heller ikke jeg kunne gjort det bedre på skolen, sier Cathrine. 

 
-Vil du anbefale andre å arbeide ved siden av studiene?

Ja, det vil jeg! Mitt mål var å spare nok penger til å kjøpe min egen leilighet, nå har jeg klart det. Det hadde jeg ikke oppnådd med støtten fra lånekassen. I tillegg til bedre økonomi i studietiden, gir jobben meg et avbrekk fra studiene. Mon Ami er en flott arbeidsplass med et godt arbeidsmiljø. Gjestene og mine kollegaer gir meg miljøforandring, og er et friskt pust inn i hverdagen. Når jeg arbeider får jeg masse energi, og jeg tror jeg hadde blitt mer lat uten jobben på Mon Ami -nå må jeg være strukturert og planlegge. Det eneste jeg har dårlig samvittighet for er treningen, den blir ikke like godt prioritert, ler Cathrine. 

 
-Har du noen gode råd til andre studenter som søker jobb?

Først bør du lage en CV, gjerne en litt personlig som forteller noe om hvem du er og hvilke interesser du har. Deretter er det smart å fysisk dra innom ulike bedrifter med din CV, og gjerne be om å få snakke med sjefen der. For meg startet det hele med en arbeidsuke, og nå er jeg fulltidsansatt. Så når man først har fått foten innenfor et arbeidssted, må man benytte sjansen til å gjøre en god jobb, være positiv til arbeidsoppgavene og takke ja til vakter, sier Cathrine. 

 

City Nord

For butikkene på City Nord er ungdom en svært viktig ressurs som verdsettes høyt. De yngre medarbeiderne er et friskt pust inn i butikkene på senteret, forteller markedsføringsleder Linda Rønning. Som ansatt på City Nord har man mange fordeler. I tillegg til et større fellesskap, får man mulighet til å knytte et nettverk på tvers av butikkene. Er man på utkikk etter en større stilling eller en ny jobb, er mulighetene for vekst definitivt tilstede som ansatt på en av butikkene på City Nord – med en fot innenfor veggene her er mulighetene mange, forteller Linda.

Alle ansatte får personalrabatter i flere av senterets butikker og selvsagt gratis parkering. Like utenfor senteret finner man byens største knutepunkt for busstrafikk, så det er enkelt å komme seg mellom skole og jobb. Senterets åpningstid er en fordel for studenter, med åpent til kl 21 hver kveld og til kl 19 på lørdager gir det muligheter for å jobbe noen timer ved siden av skolen. 

 

Ti tips for å skrive en god jobbsøknad:

  1. Motivasjon! Det aller viktigste å få frem er hvorfor du har lyst på akkurat denne jobben. Hva synes du er spennende med denne jobben/butikken?
  2. Introduksjon. Gi en kort og presis presentasjon av deg selv. Hvem er du og hva kan du bidra med.
  3. Interesser. Noen ord om hva du liker å gjøre på fritiden.
  4. Erfaring. Fortell hvilken erfaring du har fra tidligere arbeidsplasser (om du har noen). Husk at det å sitte barnevakt og lignende også er en erfaring som kan tyde på at du er en ansvarlig person.
  5. Tilgjengelig. Fortell når og hvor ofte du kan jobbe. Kan du jobbe dagtid, kveldstid eller helg?
  6. CV. Lag deg en CV. Du finner flere ulike maler og tips på nett.
  7. Bilde. Gi din CV et personlig preg med et bilde av deg selv. 
  8. Personlig oppmøte. Møt opp personlig for å levere søknaden. Selv om mange søknader skal leveres digitalt, vil det være lurt å stikke innom etter at du har sendt den inn for å presentere deg selv personlig.
  9. Fleksibel. Avslutt gjerne med å vise at du er fleksibel og kan stille til intervju på kort varsel, eller stikke innom for en uformell prat om bedriften ønsker det. 
  10. Intervju. Når du har levert en god CV og søknad, kan det hende at bedriften tar kontakt med akkurat deg for et jobbintervju. Noen gruer seg veldig, mens andre gleder seg. Det viktigste er at du forbereder deg litt i forkant. Dette kan være å orientere seg om bedriften og hvilke egenskaper du har som du ønsker å få fram. Utover dette, vær deg selv! 


 
  
Sjekk ut ledige stillinger på https://citynord.no/ledige-stillinger 

 
Lykke til, og hjertelig velkommen til oss på City Nord!

 

(Innholdsproduksjon: Styrka AS)