City Nord tannhelse er månedens bedrift -denne prisen går til hele vår dyktige stab

Gjengen på City Nord tannhelse kalles superhelter av både pasienter og Coop Nordland. Solid omsetning og et unikt kundefokus gjorde de til vinner av City Nord-prisen i mai.

 

– Dette var uventet og svært overraskende. Stor stas med slik heder fra ledelsen i City Nord, sier daglig leder og medeier, Silje Sandnes.

– Vi er stolte, og denne prisen går til hele vår dyktige stab.

Silje etablerte klinikken i mars 2016. Da med to tannleger og en tannhelsesekretær. Nå har bedriften vokst til tolv årsverk.
  

For å skape trivsel internt mener de det er viktig med felles lunsj, sosiale sammenkomster og ikke minst være en inkluderende og omsorgsfull kollega for hverandre.  

– Vi tar vare på hverandre, både på og utenfor jobb. Nylig tok vi turen til Støtt brygge for ei hyggelig helg sammen.
 


 
Ungt miljø

Etter videregående skole startet Zahra opp i jobben som tannhelsesekretær. Det er snart to år siden. City Nord tannhelse er opptatt av å gi de nyutdannede faglig veiledning og tett oppfølging.

– Det er stor åpenhet og alltid lov til å stille spørsmål, slik har jeg blitt trygg i jobben min, sier Zahra. 
 

– Det er flott å se hvordan de yngste vokser med sine oppgaver. De er fine kolleger, og viktig for hele teamet, sier Silje.

Gjengen på City Nord tannhelse mener de har verdens beste arbeidsplass, og forstår ikke hvorfor flere ikke velger tannhelsefag.

– Dette er et yrke med en spennende og variert hverdag. Du møter mange ulike mennesker og historier. Så en appell til andre ungdommer der ute, er å utdanne seg innenfor faget. Tannhelsesekretær kan man bli allerede på videregående skole, forteller Zahra.
 

Topphåndballspiller og tannhelseassistent
 

Trude spiller håndball for Junkeren, og for litt over ett år siden fikk hun jobben som tannhelseassistent. Ei venninne på laget tipset henne om en ledig stilling. Tidligere arbeidet hun innen hjemmetjenesten, så tannhelsefaget var et nytt fagfelt.

– Jeg har jeg måtte lære meg alt på en gang og i løpet av kort tid, men det har vært spennende, sier Trude.

– Det er ingen selvfølge å få jobbe i et så godt miljø som vi har. Det er en stor bonus, som jeg verdsetter høyt. 
 

Kunden i fokus

– Vårt mål er å tilby alle kunder den beste behandling. Hovedfokus er god kommunikasjon. Vi vet at mange som gruer seg til å gå til tannlege og vi jobber for å tilrettelegge behandlingen for den enkelte. Vårt mål er at alle kunder skal ha en hyggelig opplevelse hos oss og vi jobber hardt for å få dette til, sier Silje. 
 

City Nord tannhelse har kveldsåpent fire dager i uken, mandag til torsdag, timebestilling på nett og svarer gjerne på spørsmål knyttet til tannhelse på telefon og epost.

– Hva er rådet til de av oss som sliter med tannlegeskrekk?

– For det første: Det er en individuell opplevelse, så råd og tilrettelegging må tilpasses hver enkelt pasient. Vi har lang erfaring med pasienter med tannlegeskrekk, og har opparbeidet oss mange nyttige tilnærminger. Det gjelder først og fremst å ta seg god tid og være et godt medmenneske. Et nøkkelord er god kommunikasjon – å skape en trygg relasjon. Gang på gang opplever vi at pasienter med tannlegeskrekk sier, etter behandling: Var det alt? Er vi ferdige? Det var ikke ille i det hele tatt! Da er det godt å være tannlege.

Silje understreker hvor viktig det er å ikke vente med å bestille time. Det kan forverre skadeomfanget. 

– Mange gruer seg lenge før de tar kontakt med oss. Da er det ekstra fint å se at det går an å bygge opp tillit, og at de etter hvert kan slippe å føle at det å gå til tannlegen er en stor terskel, sier tannlege Mari Katrine Hammervold. 

Studenter

Studier viser at mange unge dropper å gå til tannlegen. Dårlig økonomi er hovedårsaken til at flere utsetter tannlegebesøket. Som student i Bodø kan du søke helsekassen om stønad ved store utgifter til tannbehandling. Dersom du kommer over egenandelen, som er på 1.500 kroner per studieår, kan du altså søke om økonomisk støtte til resterende behandling. Du finner mer informasjon om dine rettigheter på nettsiden til Studentinord

På City Nord tannhelse tilbyr de i tillegg 10 prosent studentrabatt.
 

Gode råd for en bedre tannhelse

  • Tannpuss med fluortannkrem og myk tannbørste minst to ganger om dagen
  • Jevnlig bruk av tanntråd
  • Vann framfor brus (med eller uten sukker) og annen syrlig drikke 
  • Jevnlig kontroll hos tannpleier eller tannlege
  • Vær varsom mot tannbleking hjemme, og rådfør deg alltid med din behandler først.
  • Spis regelmessig, og unngå småspising mellom måltidene
  • Redusér sukkerinntak i mat og drikke

 

Foto - Marthe Mølstre
Innholdsproduksjon - Benedicte Kilvær Eilertsen / Styrka AS