Helseetasjen på City Nord - Helse og trivsel i hver fiber

Visste du at på City Nord har vi en hel etasje som kun består av helsefremmende virksomheter?

 

De står i kø for å komme seg dit. De som er der vet hvorfor. Helseetasjen på City Nord har nemlig noe bra for alle som kan krype og gå.

I helseetasjen finner du alt du måtte trenge av faglige råd, velvære, behandlinger og undersøkelser - samt vaksinering. Flere av bedriftene har også myndighet til å henvise pasienter videre til andre instanser, blant annet Nordlandssykehuset.

Hele 15 bedrifter befinner seg her. 

- Vi behandler aldri noen før vi har undersøkt hva som er årsaken til ulike plager, sier Lachezar Stoyanov på God Massasje i 3. etasje på City Nord. En etasje som ble spesialdesignet for å bli en rendyrket helseetasje i den nyeste delen av City Nord.

Vaksineklinikken AS ble etablert i 2002 og har alltid vært å finne på helseetasjen.
Det er ikke tilfeldig.

- Det er en stor fordel for oss å være på City Nord på grunn av åpningstiden og parkeringen. Det er også veldig bra å være samlet i en helseetasje, sier helsesykepleier Berit Evjenth på Vaksineklinikken AS.

Skin, Smile, Sleeve, Clock, Iris, Lipstick
Helsesykepleier Berit Evjenth og sykepleier Ida Nygård er fast på Vaksineklinikken AS. Foto: Marte Mølstre. 

 

- Parker under tak og ta heisen opp

Helseetasjen gir også gode muligheter for brukere og pasienter.

- Det er lett å finne parkering. Vi har jo også pasienter med bevegelsesvansker. Da er det veldig greit å parkere under tak, slik du kan i denne nye delen av City Nord, sier kiropraktor Tone Stensland - en av to eiere av Bodø Kiropraktorsenter AS. En bedrift som ble etablert så tidlig som i 1966 og Nord-Norges eldste kiropraktorklinikk.

Alle trekker også fram fordelen av at flere fag er samlet på en og samme etasje.

- Vi flyttet hit i 2015, da City Nord etablerte helseetasjen. Det er flere andre helsebedrifter her og samlokaliseringen gjør at vi kan samarbeide. Det er også lettere for pasientene, som da kan ha flere avtaler på samme etasje. Vi er også veldig godt fornøyd med City Nord som utleier. Lokalene er fine, har god ventilasjon - og vi har også egen vaktmester på etasjen, roser Ormøy.

Det er god og bred spennvidde mellom de ulike bedriftene. Noe som gjør at det omtrent ikke er den ting du ikke kan få råd og hjelp til.

Helseetasjens 15 virksomheter (per juni 2022): 

City Nord tannhelse - Vi er en tannklinikk som ligger på City Nord kjøpesenter i Bodø. Vi er fem tannleger og fire tannhelsesekretær med variert erfaring fra både privat og offentlig praksis.

Telefon: 400 01 058

Leger i Nord er en legepraksis med fire fastleger og en gynekolog. Du finner oss i tredje etasje på City Nord kjøpesenter i Bodø.

Telefon: 755 50 600

Vaksineklinikken i Bodø har spesialkompetanse på vaksinering og reisemedisin. Du trenger ikke resept for å bli vaksinert hos oss! Vaksineklinikken i Bodø er et privat  og lokaleid vaksinasjonstilbud, etablert i 2002. Vi holder til på City Nord, Helseetasjen,  3. etasje i «ny del». Lege Terje Tollåli er medisinsk ansvarlig for virksomheten.

Telefon: 755 32 444

Hemis bedriftshelsetjeneste har lang erfaring som bedriftshelsetjeneste for ledende bedrifter innen de fleste bransjer i Nordland, Troms og Finnmark. Vi har i dag avdelinger i Bodø, Tromsø og Alta. Hemis deler gjerne sin erfaring med bedrifter som er opptatt av å ta vare på sin viktigste ressurs - de ansatte.

Telefon: 755 06 670

Bodø Kiropraktorsenter ble etablert i 1966. Vi er Bodø og Nord-Norges eldste kiropraktorpraksis og har i dag to offentlig godkjente kiropraktorer.

Telefon: 755 47 750

Din ØNH-spesialist - Matthias Heyd er spesialist i øre-nese-halssykdommer.

Telefon: 755 06 630

God Massasje ble etablert i 2012 med en klart og enkelt mål- å gi ALT FOR KUNDEN!!! Det er vår første og viktigste prioritet. En solid utdanning og variert erfaring, hjelper oss til å være en av de beste i området. En god massasje kan forebygge helseproblemer og virke avstressende på slutten av dagen eller uken.

Telefon: 929 77 929

Brun og blid - Stort solsenter med den nyeste teknologien finner du på Brun og blid i Bodø. Vi ønsker deg velkommen til en behagelig soltime i et av våre mange solarier. 

Family Sports Club - Frisksentralen, en rekke helsetjenester inkludert i ditt medlemskap. I august 2019 slo vi oss sammen med treningskjeden Stamina Trening, og vi består nå av over 70 sentre og har over 70 000 medlemmer over hele landet.

LHL-klinikken - ved LHL-klinikken Bodø får du profesjonell hjelp av våre meget erfarne ortopediske kirurger med spisskompetanse innen hånd, fot, kne, hofte og skulder. Vi har kort ventetid, og du trenger ikke henvisning.

Telefon: 404 92 468

Terapeut Gåsvær - forebyggende helsetjeneste.

Telefon: 417 70 958

Avonova (tidligere Stamina Helse) er en offentlig godkjent bedriftshelsetjeneste med kontor i Bodø. Vi tilbyr et komplett helsehus med alle de fagkompetanser som man forbinder med helse. Vi har sykepleier, yrkeshygieniker, HMS-rådgivere, ergoterapeut, fysioterapeut, psykolog, lege, ernæringsfysiolog, pt`er, treningsinstruktører og veiledere som kan bidra og gi deg gode verktøy i din endringsprosess.

Telefon: 400 01 709

Bodø Hudlegeklinikk 

Telefon: 755 21 100

Nordland Urologiske KlinikkUrolog er en legespesialist i det medisinske feltet urologi. En urolog diagnostiserer og behandler sykdommene i nyrene, urinveiene og mannlige kjønnsorganer som for eksempel kreftsykdommer, infeksjoner, nyresten, vannlatingsproblemer, impotens, underlivssmerter, urinlekkasje og skader.

Telefon: 47 71 30 62 

Nordland hjertesenter  - utreder alle former for hjertesykdommer og vil henvise til videre utredning og behandling der det er behov for det.

Anders Hovland var ferdig hjertespesialist i 2003 og har jobbet ved Nordlandssykehuset frem til 2021 som overlege på Hjerteavdelingen og har lang erfaring med utredning og behandling av hjertesykdommer. I tillegg er han 1. amanuensis ved Universitetet i Tromsø og har en doktorgrad om forhøyet kolesterol og har drevet utstrakt forskning innen hjertesykdommer.

Du kan henvises til oss via fastlege, og det er tilsvarende egenandel som på sykehus.

Du kan også kontakte oss direkte for en vurdering, ta kontakt på mail eller telefon.
Vi har relativt kort ventetid, og du vil bli møtt av en erfaren hjertelege og av en erfaren helsesekretær eller erfaren spesialsykepleier.

Telefon: 94 85 29 14

Hjemmekontor-vondt

En trend i tiden er at mange er mer hjemme enn normalt, samt at mange har flyttet kontoret hjem.

- Det virker å være overraskende mange som har hjemmekontoret sitt ved kjøkkenbordet. Det anbefaler vi ikke, da det går ut over muskel og skjelett. Vi ser det er en økning i muskel- og skjelettplager nå, sier kiropraktor Tone Stensland ved Bodø Kiropraktorsenter - problemet ofte er at folk blir sittende i ro for lenge.

De en klar anbefaling:

- Beveg deg! Dersom du må sitte ved et bord, husk å beveg deg jevnlig. Løft deg opp og strekk på beina. Gå ut og skuff snø. Gå en tur hver dag, men da må du huske gode sko og du må også gå avslappet. Anspent gange er heller ikke bra, da dette kan gjøre at du får mer vondt.

Hvis bevegelse likevel ikke hjelper er det ingen grunn til å fortvile.

Picture frame, Health care, Medical equipment, Joint, Stretcher, Comfort, Knee, ThighKiropraktor Tone Stensland vet hvor hun skal trykke.

Joint, Smile, Shoulder, Neck, Sleeve, Houseplant, FlowerpotSliten og trenger en velværemassasje eller kanskje du har muskelproblemer? God Massasje AS har fagkompetansen som skal til for å hjelpe deg, hva enn du trenger, sier Martin Tsanev og Yuliyan Siderov.

- Lytt til kroppen din

God massasje ser også at det for tiden er flere som plages med muskelvondt. Mye skyldes stress.

- Stresser du setter det seg først i hodet, deretter i musklene. Du blir stiv og får vondt. Stresser du på dagen og roer ned om kvelden, vil også musklene roe seg. Løser vi opp musklene løser det seg også opp i hodet og du stresser ned. Jeg og mine ansatte er utdannet fysioterapeuter og vi ser hele mennesket når du kommer til oss. Vi behandler aldri noen før vi sammen med pasienten finner årsaken til plagene, sier Lachezar Stoyanov i God massasje.

I tillegg til utdanning som fysioterapeut, har Stoyanov også fire semestre på psykologistudiet. Noe som ga viktig innsikt og lærdom inn i å behandle muskelplager.

- Psykologien har dokumentert en sammenheng mellom menneskets psykiske og fysiske tilstand. Ved å behandle musklene påvirker vi også nervene, slik at forteller du hva som plager deg finner vi ut av det. Vi behandler hele mennesket, sier han.

Samtidig kan du gjøre mye selv.

- Lytt til kroppen din. Den forteller deg når det er noe.

Og skulle du ikke ha vondt noe sted, bare trenger en velværemassasje - er lokalene og kompetansen vår god til dette også.

Firmaet ble etablert i 2012, og har lokaler både på City Nord og i Dronningens gate 9 i Bodø.

- Også menn får HPV

Når du er ferdig med å bli knadd, kan du vandre videre inn til en avtale på Vaksineklinikken for å forebygge sykdom.

- Vi anbefaler påfyll av grunnvaksiner til alle voksne over 25 år, hvert 10.år. Det er en del som gjør det, men dette er noe alle bør gjøre. Da er du beskyttet mot polio, kikhoste, difteri og stivkrampe. Vi vaksinerer også eldre over 65 år mot lungebetennelse. Vi har også voksne som kommer og tar vaksine mot livmorhalskreft, som forårsakes av HPV-viruset, forteller helsesykepleier Berit Evjenth.

Denne bør ikke bare kvinner ta. HPV-viruset rammer også menn.

- HPV-viruset kan også gi kreft i endetarm, penis og hals/svelg, sier hun.

Vaksineklinikken setter også alle nødvendige vaksiner i forkant av ferieturer. Det har det blitt færre av etter at korona-viruset rammet verden. I påvente av at reiseaktiviteten tar seg opp, hjelper Evjenth med koronavaksinering i Bodø kommune, mens kollega og sykepleier Ida Nygård er på Vaksineklinikken. Vi får koronavaksine til Vaksineklinikken på et senere tidspunkt.