14 tips for en vellykket Norgesferie

Vi har samlet 14 gode tips for en vellykket Norgesferie. Les mer om hva du bør huske på når du planlegger ferien i sommer!

18.11.202009:57 Anne-Stine Gjervoldstad

1. Reis til Bodø

Huffington Post har kåret Bodø til en av 30 steder du må besøke før du er fylt 30 år. National Geographic har også omtalt byen som en av 20 steder å besøke, hvor Bodø var det eneste stedet på lista fra Norge!

2. Ha fiskeutstyret i orden

Som en av verdens beste destinasjoner for fiske er det nesten elementært å ha utstyret i orden. Kjøp utstyr som er av god kvalitet og øv gjerne på kasting, fiskeknuter og spør om gode råd for hva du skal ha i enden av snøret.

Fiskestang, agn og annet fiskeutstyr kan kjøpes på XXL og Coop Obs.

3. Skikkelige klær til alle

Pakk klær for 4 årstider så er du sikret at været ikke påvirker norgesferien. Ikke stå igjen på kaia når de andre drar på havørnsafari, bare fordi været er litt i ulage. Husk å sjekke værvarsleret på forhånd og ta med ekstra godt med klær hvis du skal på havet eller fjellet.

Ullundertøy og friluftstøy kan kjøpes på G-Sport, Stormberg, XXL og Coop Obs.

4. Lag deg en liste over innendørsaktiviteter

Her i Bodø havner gjerne Luftfartmuseet, Nordlandmuseet og andre museer på lista sammen med en av norges beste klatreanlegg på Mørkved, lekeanlegget Lekedilla og, selvfølgelig, shopping i et av Norges største kjøpesentre!

5. Ladeutstyr, batterier og spill

Etter en travel og innholdsrik dag i Norge er det ofte slik at telefon og annet ustyr må lades og noen ganger vil man ha det litt sosialt med spill. Kortstokk, Ludo og Monopol er gode eksempler. Skal du sitte på toget i mange timer, kan hjernen fort gå i vranglås uten noe å pusle med!

Ta turen innom Ark og Norli før turen. Her finner du morsomme spill for hele familien!

6. Litt nødenergi kan være kjekt

Å handle litt grunnleggende nødmat er ikke så dumt. Det kan være det som redder dagen når et av barna slår seg vrang eller hvis noen blir slitne. Noen bringebærdrops skader aldri sammen med sunne nøtter og litt sjokolade.

Ta turen innom Coop Obs eller Narvesen for litt nødenergi til turen.

7. Den alltid praktiske turkopp

Sammenleggbar turkopp av orginal type Wildo er nesten selvskrevet å ha i lomma. Med den kan du drikke fra en av våre utallige rene fjellbekker eller lage deg en liten rett i koppen porsjon.

Den klassiske turkoppen kan du få kjøpt på XXL. Clas Ohlson har noen andre varianter, som blant annet foldbare turkopper i silikon som får plass nesten overalt!

8. Plaster og litt småtterier

Norge er så vakkert at man går gjerne litt ekstra mye. Selv på City Nord kan du ende opp med å gå flere mil når du ser alle de gode tilbudene i butikkene. Da er et lite plaster godt å ha. Kjøp en førstehjelpspute. De koster noen hundrelapper og fyll gjerne på med gnagsårplaster og litt smertestillende just in case.

Ta turen innom Vitusapotek for innkjøp av plaster og smertestillende. Vi anbefaler også å stikke innom Normal for andre småtterier til turen. Her har de alt mulig av reiseduppeditter (til ekstra god pris), fra små beholdere og såpe, til bøttehatt og godterier fra USA!

9. Be om hjelp

Når du er i Bodø, på City Nord eller et annet sted så er det viktig å be om hjelp når du trenger det. Å være sjenert eller tro at du plager folk er bare tull i Norge. Vi er mer enn glade for å hjelpe folk. Faktisk elsker vi å hjelpe!

10. Hold trygg avstand og husk smittevernrådene

Ingen ønsker å være syk på norgesferien, så følg alle råd som best du kan. De som skal ta hånd om deg og dine ønsker heller ikke å bli syke. På City Nord har vi satt ut midler og fulgt de råd vi har fått slik at du skal være trygg.

11. En pute og sovemaske

Hvem vet når du fortjener en hvil eller når du får behov for å sperre ute lys? Vel du kan fort ha behov for det i Nord! Om sommeren har vi det lyst hele døgnet, så det kan være lurt å forberede seg litt.

Sovemaske får du tak i på Clas Ohlson og Ark

12. Kikkert, hodelykt, kompass og kart

For de som skal ut i en av verdens vakreste daler, fjorder eller fjellområder kan dette være nødvendig. Er du i Bodø så vet du aldri hva man kan finne på. Her finner du ALLE aktiviteter på ETT sted. Grottetur? Fjordsafari? Fjellvandringer? Det er vanskelig å finne noe vi ikke tilbyr.

Kikkert, hodelykt og kompass kan kjøpes på G-Sport, XXL og Coop Obs. Kart har de på Ark og Norli.

13. Spar penger og bruk telt

Å kjøpe seg et godt telt eller flere hvis man er en familie kan spare deg for mye penger og gjør bare norgesferien din enda mer fleksibel. Det kan uansett være veldig kjekt å ha telt i Norge så det er vi nødt til å anbefale. Her i Bodø er det utallige muligheter og campingplasser for de som ønsker det. Geitvågen i Bodø er et godt eksempel.

Telt kan du få tak i på G-Sport, XXL, Europris eller Coop Obs.

14. Husk på papirer og det formelle

Det er alltid greit å ha med seg ekstra identifikasjon, fornye reiseforsikringen din og ha nødvendige sertifikater og slikt på stell. En liten ekstra nødsum på en konto hjelper også i tilfelle du blir “tatt av vinden” som vi sier i Bodø og får lyst til å spandere på deg noe ekstra. En RIB-safaritur i Saltstraumen er ikke å kimse av.